Be kind to every kind: Oh My Soul

Vlees mag dan wel ingebakken zijn in de Zuid-Afrikaanse eetcultuur, 5 jaar geleden begon stelselmatig het vegetarimse en zelfs het veganisme aan een gestage opmars. Ondertussen heeft het merendeel van de restaurants vegetarische en veganistische opties op het menu staan, en zijn er ook ketens en ondernemers opgestaan die vegetarisme en veganisme actief ondersteunen, denk maar aan Kauai of de producten van Karma Free in de plaatselijke supermarkt. In Durban was er een restaurantje dat al lang op onze must-visit-lijst stond, want wat je ook bestelt in Oh My Soul, alles is plantaardig.

Als je richting Uhmslanga en King Shaka luchthaven rijdt, dan kom je langs verschillende wijken en eentje daarvan is La Lucia. Op de centrale avenue vind je een resem aan restaurantjes, maar het zijn steevast dezelfde: de ketens die je overal ziet en die vaak een bedenkelijke kwaliteit hebben. Maar draai je de hoek om, dan springt een klein restaurantje in het oog: Oh My Soul, met de tagline: ‘be kind to every kind’ ofwel ‘elk dier is dierbaar’.

Watertanden

De zaakvoerder denkt aan de toekomst van onze planeet en laat zien dat een menu zonder dierlijke producten nog steeds heel gevarieerd en divers kan zijn. Smoothies, shakes, burgers, bowls, … allemaal hebben ze hun plaats op het menu bemachtigt en zo zorgen ze meteen voor water in de mond. Het menu dient ook als placemats en daardoor is het eindeloos herbruikbaar. Bovendien heb je geen onderlegger uit papier of plastic nodig.

Wij kiezen voor de free-spirit rolls, de Senorita Bonita vurger, de Waka Waka vurger, de gevulde zoete aardappel en bijhorende zoete-aardappelfrietjes waardoor de tafel goed gevuld is met enkel overheerlijk eten. De veganistische burgers – in het jargon vurger – zijn groot en rijk belegd waardoor de inhoud er aan alle kanten uitpuilt en je met bestek moet eten omdat je er anders een zootje van maakt. Optioneel kan je extra ingrediënten toevoegen, namelijk vleesvervangende producten als veganistische spek of kip. De kruiding zit juist en waar gerechten in andere Zuid-Afrikaanse restaurants vaak zoet smaken, is dat hier – gelukkig – niet het geval. Niettemin kan je je maaltijd ook afsluiten met een zoet dessert als een diervriendelijke doughnut of wafel.

Rolmodellen

Met 2 grote tafels is het terras nogal beperkt, maar binnen zijn er genoeg zitmogelijkheiden. Het interieur is gezellig en overal propaganderen ze een gezonde, veganistsiche levensstijl.

Aan de muur prijken leuzes en weetjes over veganisme en is alles ingerecht op een huiselijke manier. Rolmodellen voor veganimse krijgen een speciaal plaatsje aan de muur. Een allegaartje aan bekende personen, zoals Miley Cyrus, Pharell Williams, Lionel Messi en anderen, gekend voor hun veganistsiche levensstijl, staan te pronken op de lijst. Op die manier laat Oh My Soul zien dat er een brede basis is aan mensen die dierlijke producten hebben afgezworen.

Oh My Soul is de perfecte lunchplaats in Durban voor vegetariërs of veganisten. Het restaurantje ligt enkele klilometers uit het centrum, maar de culinaire ervaring maakt de trip tot La Lucia meer dan waard.  Eten bij Oh My Soul vinden we een stap in de goede richting om ecologischer te leven en wij zullen hier zeker nog halt houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *