De toeristische hoofdvogel van Maputo

geplaatst in: Maputo, Mozambique, Overnachting | 0

In een grootstad is het soms moeilijk om een geschikte overnachtingsplaats te vinden in de weelde van mogelijkheden die je er aantreft. De hoofdstad van Mozambique, Maputo, biedt vele toeristische overnachtingsmogelijkheden aan en na een kritische zoektocht, durven we te stellen dat we de hoofdvogel hebben afgeschoten. We nemen je mee in ons verblijf: Malagueta Inn.

Een klein winkeltje aan de Avenida 9 Julho draagt dezelfde naam als onze lodge en hoewel het eerst voor verwarring zorgt, blijkt het wel degelijk het correcte adres te zijn. De winkel verkoopt souvenirs en wordt elke avond volledig leeggemaakt. Het is dan ook een geliefkoosde overnachtingsplaats voor daklozen, die geen overlast veroorzaken.

Modieuze basisvoorzieningen

De lodge bevindt zich op de eerste verdieping, wordt bewaakt door 2 honden, en de eigenaar van de lodge Miguel en zijn honden lopen ons al snel achterna om ons te verwelkomen. Na de nodige info, geeft een medewerker ons nog een feestelijk drankje uit een verse kokosnoot. Het is eens iets anders, maar het zet ons verblijf goed in. Wegens het tropische weer zijn de gemeenschappelijke gedeeltes allemaal buiten gelegen. De zithoeken nodigen dan ook uit om er je hele avond te spenderen, maar in een bruisende stad als Maputo wil je niet blijven zitten. In totaal zijn er 3 kamers beschikbaar in het huis; het blijft dus klein maar fijn.

Malagueta Inn, de toeristische hoofdvogel in Maputo

Onze kamer is eenvoudig – wellicht zijn ze dat allemaal – maar we hebben niet meer nodig. Een bed, twee nachtkastjes, een kleine commode met spiegel van gerecycleerde blikjes en een kledingrek. Wat wij vooral belangrijk vinden is de gezelligheid en die is zeker wel aanwezig. Niettemin zijn er ook mindere kantjes aan de kamer. Zo is het gordijn niet dik genoeg. Als je door de enige beschikbare gang wandelt, dan kan je eigenlijk alles zien, aangezien er enkel een soort van gaas achter het glas hangt.

De douches en de toiletten zijn ook leuk qua design. Volledig witgeschilderd geeft de metalen structuur een industrieel en urban karakter, waarbij het – tevens in het wit – houten palet op de bodem zorgt voor een leuke combinatie.

Op elk moment beschikbaar

Gastheer Miguel kent de stad op zijn duimpje. Meteen laat hij weten dat er een goed Thais restaurant in de buurt is en dat het kip- en visrestaurant van de buren zeer goed is. Heb je een vraag, dan geeft hij een antwoord en wij zijn altijd dankbaar geweest met zijn gegeven tips. Van Maputo is hij zelf niet, want zijn origine ligt meer naar het Noorden, in Beira, maar hij is lang genoeg in de hoofdstad om het reilen en zeilen te weten.

Malagueta Inn, de toeristische hoofdvogel in Maputo

In de lodge hangt een bel, waarmee je hem op elk moment van de dag kunt consulteren. Zelfs als je niet aanbelt, dan is hij plots daar om de nodige regelingen te treffen. Om 5 uur ’s ochtends, toen we stilletjes aan het wachten waren op onze taxi, voelde hij nattigheid. In eerste instantie hielp hij ons vanuit het raam van zijn slaapkamer, maar voordat je het goed en wel besefte, stond hij naast ons op straat onze problemen op te lossen. Hij zoekt mee naar een oplossing om je reis zo aangenaam mogelijk te maken.

Een zure appel

Een ontbijt in de lodge is optioneel, maar als we de eggs florentine –  de all-time favorite van Charlotte – op het krijtbord menu zien prijken, weet Charlotte met haar enthousiasme geen blijf. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we daags nadien aanschuiven voor het ontbijt.

Voor we het goed en wel beseffen wordt er geserveerd, maar ze zijn wel vergeten de bestelling op te nemen. We krijgen vlees, moeten – nadat we het al gemeld hadden aan Miguel – aan de keukenploeg uitleggen dat we vegetariërs zijn. Charlotte keek ontzettend hard uit naar het ontbijt en vraagt alsnog haar eggs florentine. Ook Maarten krijgt dingen voorgeschoteld die hij nooit zelf zou bestellen, maar met ietwat lange tanden zet hij er toch zijn tanden in. Als er een menu uithangt, begrijpen we niet dat je een standaard ontbijt krijgt, dat niet gewenst is. We haten het om eten weg te gooien en willen daarom een keuze maken die ervoor zorgt dat we ons hele bord opeten. Het feit dat we toch een gedeelte hebben moeten laten liggen, is voor ons een zure appel die ervoor zorgt dat de dag niet opperbest begint.

Malagueta Inn, de toeristische hoofdvogel in Maputo

Wat ons betreft lijkt Malagueta Inn de toeristische hoofdvogel qua hotels voor een bezoek aan Maputo. De voorzieningen zijn perfect in orde en je ziet dat er aandacht is voor onderhoud. Het zorgt voor een zorgeloos verblijf en eentje waar we – mits terugkomst – we graag nogmaals zouden verblijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *