Niets te kort in het Upper Guesthouse

Wat je wel meer ziet in Zuid-Afrika is een klein plaatsje dat gebombardeerd wordt tot een toeristisch mekka wegens de nabije aanwezigheid van een aantrekkelijke trekpleister. Voor het klein, maar fijne stadje Clarens gaat die vlieger zeker op. Het Golden Gate Reserve ligt vlakbij en iets verder vind je de grens met Lesotho en de noordelijke Drakensbergen. De interessante ligging heeft ervoor gezorgd dat Clarens geen gebrek heeft qua hotels en restaurants. Sterker nog, het fleurt ervan op.

Het is geen stadje waar je een week zult rondhangen, maar een verblijf van 1 of 2 nachten is zeker geen slechte zet! Hoewel het stadje slechts 750 (!) inwoners telt (cijfers 2011), krijgen we het gevoel dat er evenveel overnachtingsmogelijkheden zijn. Ja, het stadje leeft van het toerisme, maar dat is geen storend element. Weliswaar zijn wij hier in de herfst en kan de beleving anders zijn in de andere seizoenen.

Upper Guesthouse

Wanneer je Clarens binnenrijdt, is er een grote blok die voor je opdoemt, het Protea-hotel, deel van de Marriott-keten. Ben je op zoek naar een all-in, dan kan je ook hier terecht, maar wij nemen liever onze intrek een kleine 100 meter verder in het Upper Guesthouse. Meteen bij aankomst heb je een huiselijk gevoel. Het gaat om een 1-verdieping huis maar wanneer je binnenwandelt, lijkt het alsof je samen met een gastgezin zult leven. Integendeel, het is een appartement, een soort van grote studio, volledig voor jou alleen.    

Het appartementje heeft alles wat je wenst. Na het kleine inkomhalletje, dat ook een doorgang biedt tot een klein terras, kom je meteen in de leefruimte terecht. Een groot dubbel bed en een gezellige zitkamer overheersen de ruimte, die verder op een klassieke, maar stijlvolle manier is ingericht. Bij aankomst staat er een karaf sherry te wachten zodat je al even kunt opwarmen.

Letterlijk een warm nest

’s Nachts zakt het kwik makkelijk tot rond het vriespunt maar daar heeft eigenares Natalie genoeg voorzieningen voor voorzien. Droog hout staat naast de vervuilende houtkachel met binnenin een constructie die ervoor zorgt dat het vuur snel aanwakkert. In de badkamer met dubbele douche geven de lampen ook warmte af en onder de lakens zijn aan beide kanten elektrische dekentjes aangebracht. Jammer dat er geen spoor is van wind- of zonne-energie en dat alles elektrisch wordt aangestuurd.

Het ontbijt in de ochtend is tamelijk uitgebreid en ons hoor je hier niet over klagen. Een muesli met veel yoghurt en fruit, fruitsap met daarnaast nog koffie & thee en enkele eieren met groentjes en toast. Het geeft je de nodige energie om de dag te starten.

Sowieso is dit een uitmuntend adresje om te overnachten, het stadje te bezoeken en het Golden Gate Reserve te verkennen. Voor ons was Clarens een ideale tussenstop en Natalie heeft die nog beter gemaakt. Je krijgt luxe, je betaalt er ietsje meer voor, maar de kwaliteit die je terugkrijgt is uitermate hoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *