Rooksignalen versturen vanuit het Nguni Moon Tepee Camp

Wanneer er een verhaal zit achter een bepaalde accommodatie, dan zijn we altijd al iets meer curieus naar het verblijf. In onze zoektocht naar een geschikte overnachting in Underberg, als uitvalsbasis voor de zuidelijke Drakensbergen, kregen we een indianententenkamp in het vizier. Je kan er namelijk in een tipi de nacht doorbrengen. Hoewel we een bang hartje voor de koude winter hadden (tot soms vriestemperaturen), besloten we er toch voor te gaan.

Het verblijf ligt een 5-tal kilometer uit het stadje zelf en is bereikbaar via een goed berijdbare aardeweg. Het is nagenoeg op het einde van de weg en bij aankomst kan je eigenaars Alex & Jen opbellen via een telefoonnummer dat op de poort staat aangegeven. Heb je geen belkrediet dan kunnen we verklappen dat ze links van de poort wonen, en dat je hen misschien daar wel kan gaan zoeken.

Het roer omgooien

Alex & Jen hebben het tipikamp niet opgestart, maar ze hebben het – niet zo lang geleden -overgekocht. In de buurt van Underberg hadden ze een boerderij met een groot perceel en wel 4.000 kuddedieren. Op een dag kregen ze een offer they couldn’t refuse binnen en van het een kwam het ander. De boerderij werd verkocht en zij verhuisden naar de 50 kilometer verder liggende stad.

Het tipikamp hebben ze praktisch volledig in orde kunnen overkopen en nadat ze het ietwat aanpasten naar hun eigen stijl, verwelkomen zij tegenwoordig de gasten. Met 4 tipi’s, is er hier nooit een overrompeling en zeker in de winter is het hier rustig. Door een vijver die vlakbij de tenten ligt, is het er bijzonder idylissch . Zoals het ook in het Wilde Westen betaamt, vind je hier een kampvuur centraal tussen de tenten die je warmte zal bieden in de koude winterdagen. Het is dan ook spijtig dat er bij onze aankomst van een vuur geen sprake is en de koude blijft heersen. Alles ligt wel klaar om het zelf te doen, maar dat doe je dan liever als er nog wat zonnestralen schijnen. Vergeet dus niet op tijd te komen zodat je je meegenomen marshmellows in het vuur kunt steken!

Glamping

Slapen in een tent kan met alle luxe die je wilt. Dat weten we al een tijdje, en ook hier komen we niets tekort. Toch is glamping met deze tent anders dan de doorsnee tent. Je tent kan je niet hermetisch sluiten. Door een flap die je op de tent legt, hou je de koude maar gedeeltelijk buiten. Het bed daarentegen – en vooral de dekens – ziet er meteen uit als een warmtebron en dat constateren we ook gedurende de nacht. Bevriezen doe je dus zeker niet. Bovendien staat er een elektrisch vuurtje in de tipi dat ons in tijden van uiterste nood van extra warmte kan voorzien. Het is enkel jammer dat door de weinige isolering dat vuurtje de hele nacht op moet staan en dat je moeilijk kunt spreken over ecologie op die manier.

De voorzieningen in de kamer zijn tiptop in orde. Een zetel en extra meubels geven de prachtig ingerichte kamer een leuke plus, en daarnaast krijg je er nog water, rusks en handdoeken bij. Niet tegenstaande zouden extra stroompunten om je elektronica op te laden geen overbodige luxe zijn. Gelukkig hebben we een verdeeldoos in onze bagage zitten voor dergelijke voorvallen.

In het Nguni Moon Tepee Camp kan je ook je eigen potje koken en dat in een zeer goed voorziene keuken. Je hebt alles voorhanden om een lekker gerecht te maken. Het gasvuur sputtert hier en daar wat tegen, maar de aanhouder wint! Naast de keuken is er nog een gezellige zithoek die in de zomer dienstdoet als een gezellige ontmoetingsplaats, maar in de niet te onderschatten winter blijft deze akelig leeg.

Finaal gezien kan je de koude in de tent makkelijk verbijten, maar in de wintermaanden zijn de mensen wellicht minder happig naar zo’n atypisch verblijf. Graag willen we nog eens terugkomen in de zomer om alle mogelijkheden van het kamp te benutten. Wij vinden het alleszins een aangename en niet doordeweeks verblijf waar je zeker je weg naar toe mag vinden.

(Ons eigen gemaakt ontbijt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *