Wij

Charlotte Van Calster

Communicatie-experte

Na haar studies journalistiek belandde Charlotte mijlenver van haar initieel vakgebied en ging ze van start als Business Instructor bij SWIFT. Door de trainings die ze over de hele wereld gaf, kon ze voor haar werk reizen en nieuwe plaatsen ontdekken. 

Maar met haar hart voor de non-profit sector heeft ze na verloop van tijd de stap gemaakt om elders aan de slag te gaan. Met reizen is ze nooit gestopt.

Maarten Kreijkamp

Videospecialist

Met ruim 10 jaar ervaring in het Belgische medialandschap heeft Maarten al vele wateren doorzwommen. Achter de schermen van meerdere producties kon hij zijn creatieve ei kwijt. Hij trok uiteindelijk na vele jaren de deur van Proximus TV achter zich dicht en met Wij-de wereld in springt hij in een nieuw avontuur.

Hier kan hij zijn twee passies combineren: fotografie en reizen. Deze volgende stap is voor hem dan ook een logische verderzetting.

            

Wij twee samen

Na goed drie weken samen te zijn, boekten Maarten & Charlotte een drieweekse vakantie naar Colombia. De reismicrobe had hen duidelijk beiden te pakken en samen hebben ze sindsdien de wereld ontdekt.

Niettemin zijn ze zich er allebei van bewust dat een levenswijze van veel reizen een grote ecologische voetafdruk nalaat. En die willen ze liever zo klein mogelijk houden. Dat betekent onder andere dat er amper vlees op het menu staat, dat ze bij voorkeur in een ecolodge verblijven en dat ze zich graag inschrijven voor duurzame activiteiten, zoals bomen planten. Om de CO2-uitstoot van hun vliegreizen te compenseren, doen ze beroep op organisaties zoals Greentripper.