In 1 rechte lijn naar boven en naar beneden: de Langibella en Bannerman pas

geplaatst in: Drakensbergen, Zuid-Afrika | 0

Kan je wandelen in Drakensbergen beu worden? Wij denken van niet, maar toch wordt je gevoel op de proef gesteld bij Giant’s Castle. Na verschillende wandelingen is het nu tijd om de combinatie van de Langibella en Bannerman pas uit te proberen en te zien of dit nu die veelbelovende wandeling is bij Giant’s Castle.

Na eerder World’s View en de wandeling aan de rivierbedding met de grotten gedaan te hebben, staat een wandeling tot het contour path op de planning. Met 18 kilometer is het totale traject behoorlijk lang, en wegens tijdsdruk voor een andere afspraak, is talmen uit den boze.

Racen voor je leven

Na te informeren bij de receptie of de hele wandeling haalbaar is in 4u30 wordt het startschot gegeven. De rivierbedding is zwartgeblakerd want het vuurseizoen is van kracht. De wandeling die je langs de rivierbedding kunt doen, wordt daardoor een pak minder interessant.

Aan de grotten valt je wandeling in zijn definitieve plooi. De afslag naar rechts is de laatste tot de top en je ziet het pad recht voor je uit omhoog lopen. Het lijkt niet zo moeilijk, maar met het moordend tempo trap je al snel op je adem. Het is zo’n irritante kuitenbijter die nooit eens wat afneemt in intensiteit. Je overweegt zelfs op een gegeven moment om terug te draaien, maar zet toch door. Constant stijgen is normaal geen probleem, maar je zit hier in open velden zonder beschutting en het pad is oersaai. Het is een rechte lijn met amper bochten en het landschap verandert amper.

Wanneer je eindelijk het contour path – een wandelpad dat de Drakensbergen doorkruist – bereikt, mag je 4 kilometer verder wandelen tot je aan het bordje komt voor de Bannerman Hut. Dan weet je dat je de Bannerman pas bereikt hebt en dat het van hieraf naar beneden gaat.

Frustratie alom

Het uitzicht verbetert niet op de Bannerman pas. Je blijft in open velden wandelen en in de periode juli – augustus zijn die vaakvolledig afgebrand door het vuurseizoen. Waar toch begroeiing te vinden is, krijg je hetzelfde probleem als bij World’s View en zie je niet altijd even goed waar je je voeten moet plaatsen. Op de weg naar beneden gebeurt er niets opwindend. De kans bestaat dat je wat apen op je traject ziet, en dat is dan het meest opwindende dat er gebeurt.

Na 4 uur is de race voorbij en dat is een opluchting. Het zorgt ervoor dat er nog tijd is voor een drankje, maar één ding is zeker: de zoektocht naar die veelbelovende wandeling in Giant Castle kunnen we stopzetten. Na meerdere wandelingen, lijkt er op het eerste zicht niet een wandeling te zijn die het de moeite waard zijn om voor Giant Castle te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *